Bouwes, Grietje

Geboortedatum: 01-05-1828
Geboorteplaats: Appingedam
Datum overlijden: 19-06-1882
Plaats overlijden: Solwerd
Echtgeno(o)t(e) van: Arent Klaassen Stikker

Kerk te Solwerd
Grafaanduiding: 9

Locatie graf
Buiten de kerk

Grafschrift
RUSTPLAATS VAN GRIETJE BOUWES. geb. TE APPINGEDAM. 1 Mei 1828. overl. TE SOLWERD. 19 Juni 1882: ECHTGENOOTE VAN A. STIKKER - Hoe snel zijt gij ons toch ontvloden die met ons deeldet vreugd en smart neen, niet te midden van de dooden zocht U het diep gewonde hart hier rust slechts stof, maar waar gij zijt Heerscht leven en onsterfelijkheid.

Zerk: Liggende steen (hardsteen)
Type graf: Zandgraf

Toelichting
Grietje Bouwes ligt naast haar man Arent Klaasen Stikker (graf 8). Zij trouwden op 19 maart 1857 in Appingedam. Arent trouwde later in 1885 met Ida Kuipers. Grietje is de dochter van Berend Jans Bouwes en Hilje Klaassen Spithorst (graf 7) en een zus van Geerhard en Jan Bouwes die eveneens bij graf 7 worden herdacht. Naast hen ligt een andere broer van de familie, Albertus Bouwes (graf 6) met zijn vrouw Trientje Timens Hoolsema (graf 5). Een vierde broer, Klaas Bouwes, behoort graf 34 toe. Hij ligt naast zijn vrouw, Antje H. Haverbult en hun jonggestorven dochterje Gesina Kristina (graf 33).

Iconografie
Rondom het bovenste grafschrift is een in zijn staart bijtende slang afgebeeld, de Ouroboros. Tussen beide grafschriften bevindt zich een treurwilg met een zeis en links een vlinder.